RACE SMARTER  RIDE LONGER  GET STRONGER

Kracht/core-stability                          

Kracht heb je nodig om je wattage te kunnen verhogen in combinatie met je beentempo. Dit het helpt je mee ook om beter te klimmen.

De meeste blessures, naar aanleiding van het fietsen, komen voor in de onderrug. Core-stability training helpt je lichaam om bepaalde regio’s sterk te maken waardoor de kans op overbelasting wordt geminimaliseerd.

Ik bied kracht- en core-stability trainingen aan, zowel in groepsverband als individueel. Dit kan op eigen locatie, in een fitnesscentrum, maar ook aan huis.

Hierbij maak ik gebruik van oefeningen op bosu ballen, Functional trainingen en de daarbij behorende middelen (o.a. krachtapparatuur)  in een fitnesscentrum.

BOSU BAL: deze brengt je lichaam in disbalans waardoor je buiten de grote spiergroepen ook de kleine onderliggende spieren traint. Diverse wielerploegen waaronder Belkin en Vacansoleil trainen hier mee.

FUNCTIONAL TRAINING:  hiermee imiteer je dagelijkse bewegingen en verklein je de kans op blessures. Evenwicht, kracht, houding, en coördinatie zijn de basiscomponenten van functionele training. Dit doe je met diverse materialen zoals TRX-trainer, Bosu, Gym Balls, Tubes, Vipers, Kettlebels en Pads

Fitnesscentrum: op je eigen fitnesscentrum of in ons fitnesscentrum kan ik je begeleiden met gerichte programma’s.


Copyright Corvusports © 2014. All Rights Reserved.